Gezondheid en welzijn van paarden 

   

Een gezond paard is een gelukkig paard!

Voor wie?

Mensen met of zonder ervaring met paarden, die graag (meer) inzicht willen verkrijgen hoe ze op een effectieve en efficiënte manier een paard gezond kunnen houden en op een diervriendelijke en duurzame manier een paard kunnen verzorgen om ziektes te vermijden.
Ons doel

nzicht verschaffen in effectieve en efficiënte methoden voor het behoud van de gezondheid van paarden, evenals het bieden van praktische richtlijnen voor het verzorgen van paarden op een diervriendelijke en duurzame wijze om de kans op ziekten te minimaliseren.Problemen en emoties

In het kader van paardenwelzijn, is het van cruciaal belang om de gezondheid van paarden regelmatig te monitoren, en preventieve zorgmaatregelen te nemen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Indien je dit niet doet, kunnen dierenartskosten hoog oplopen.

Wat betreft de emoties, kan het zien van een geliefd paard lijden of ziek zijn veel stress en zorgen veroorzaken. Het is normaal om bezorgd, verdrietig of zelfs angstig te zijn in dergelijke situaties. Het is daarom nog beter om er alles aan te kunnen doen om zulke situaties te vermijden.

Jullie transformatie

Door deze workshops te volgen draag je bij aan de verbetering van de manier waarop paarden worden behandeld, verzorgd en beschermd. Dit proces omvat verschillende aspecten en kan zich manifesteren op diverse niveaus, waaronder de manier waarop paarden worden gehouden, getraind, gebruikt en geïntegreerd in menselijke samenlevingen.

Mogelijkheden

  • Eéndaagse workshop gezamenlijk met vijf andere individuele personen

  • Eén individuele trainingssessie

  • Workshoptraject bestaande uit 5 sessies


Gedrag en leiderschap van paarden 

   

Volg de leiding van paarden, ervaar hun kuddewijsheid!

Voor wie?

Mensen met of zonder ervaring met paarden, die graag (meer) inzicht willen verkrijgen waarom paarden zich gedragen, zoals ze zich gedragen, angst voor paarden willen minimaliseren en/of willen leren over leiderschap van paarden om eigen leiderschapsvaardigheden te verbeteren.


Ons doel

Inzicht verschaffen in gedrag en leiderschap van paarden. Het leren van gedrag en leiderschap van paarden kan een boeiende en effectieve manier zijn om leiderschapsvaardigheden te verbeteren. Het kan helpen bij het ontwikkelen van de emotionele intelligentie, communicatievaardigheden en het vermogen om een positieve teamdynamiek te creëren.
Problemen en emoties

Het begrijpen van het gedrag van paarden kan een uitdagende taak zijn, maar het is essentieel voor het welzijn van het paard en het welzijn en de veiligheid van de mensen die met hen werken. Onbegrip van het gedrag en leiderschap van paarden kan leiden tot verschillende problemen en gevolgen, zowel voor de mensen die met de paarden omgaan als voor de paarden zelf. 

Jullie transformatie

Door deze workshops te volgen draag je bij aan het begrip voor het gedrag van en leiderschap van paarden, zodat je beter kunt omgaan met paarden. Het leren van leiderschap van paarden is een unieke en effectieve manier om persoonlijke leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast geeft inzicht in het gedrag en leiderschap van paarden ook waardevolle inzichten bieden in effectief leiderschap in andere contexten, zoals in het bedrijfsleven, teamsporten en gemeenschappen.

Mogelijkheden

  • Eéndaagse workshop gezamenlijk met vijf andere individuele personen

  • Eén individuele trainingssessie

  • Workshoptraject bestaande uit 5 sessies


Duurzame paardenhouderij 

   

Zorg voor paarden, zorg voor de aarde: duurzame paardenhouderij!

Voor wie?

Mensen met of zonder ervaring met paarden, die graag (meer) inzicht willen verkrijgen hoe ze op een duurzame manier paarden kunnen houden of zelf kunnen bijdragen aan een duurzame paardenhouderij.
Ons doel

nzicht verschaffen in effectieve en efficiënte methoden voor een duurzame paardenhouderij op het gebied van milieubewustzijn, dierenwelzijn, economische levensvatbaarheid, sociale verantwoordelijkheid, energie- en resource-efficiëntie, natuurbehoud en afvalbeheer.
Problemen en emoties

Het houden van paarden op een niet-duurzame manier kan leiden tot verschillende problemen, zowel op het gebied van milieubehoud als dierenwelzijn, maar ook op het gebied van economisch rendabiliteit.

Niet-duurzame paardenhouderij kan niet alleen fysieke problemen veroorzaken, maar ook emotionele problemen, zowel stress bij de paarden als bij de betrokken personen

Jullie transformatie

Door deze workshops te volgen zet je een eerst stap in je eigen transformatie naar duurzame paardenhouderij of als niet-paardeneigenaar significant bij te dragen aan de duurzame houderij van paarden wat kan leiden tot een verbeterd welzijn van de paarden, kostenbesparingen en een positieve impact op het milieu. Het is een waardevolle investering in de toekomst van de paardenhouderij en de planeet.

Mogelijkheden

  • Eéndaagse gezamenlijk met vijf andere individuele personen


Waardevol afscheid voor paard en mens

   

Zorg voor een Zachte Overgang:

waardevol afscheid voor paard, kudde en mens!

Voor wie?

Mensen die goed voorbereid willen zijn op het afscheid nemen van hun geliefde paard, en betrokkenen rondom deze persoon en/of het paard.
Ons doel

Handvatten geven hoe je als paardenliefhebber het afscheid van een dier op eigen wijze vorm kan geven. In detail wordt stilgestaan hoe je je paarden afscheid kan laten nemen zijn paarden- en mensenvrienden. Daarnaast geeft Josephine inzicht hoe je je als eigenaar geestelijk en praktisch kunt voorbereiden op de dood van je paard. Problemen en emoties

Het afscheid nemen van een geliefd paard kan een zeer emotionele en uitdagende ervaring zijn vanwege de emotionele band tussen mens en dier.

Het afscheid nemen van een geliefd paard kan gepaard gaan met een breed scala aan emoties. Elk individu kan verschillend reageren op dit emotioneel beladen moment.

Jullie transformatie

Door deze workshops te volgen kan je je goed voorbereiden van het sterven van een paard om ervoor te zorgen dat het proces zo respectvol, zorgzaam en vredig mogelijk verloopt, met aandacht voor het welzijn van het paard en de emotionele behoeften van jezelf en anderen. Dit draagt bij aan een humane, diervriendelijke en liefdevolle afsluiting van het leven van het paard, als de tijd je je gegeven is.

Mogelijkheden

  • Eéndaagse gezamenlijk met vijf andere individuele personen

  • Eén individuele coachingssessie

  • Coachingstraject bestaande uit 5 sessies

Voordelen

Praktijkgericht leren


Het voordeel van praktijkgericht leren over paarden en de paardenhouderij is dat het zowel duurzaamheid als de duurzame ontwikkeling van cognitieve en emotionele intelligentie stimuleert, waarbij deelnemers leren over ecologische verantwoordelijkheid en het opbouwen van diepgaande relaties met deze prachtige dieren.

Kleinschalig


Kleinschalige workshops met en over paarden bieden een intieme en persoonlijke leerervaring, waarbij de deelnemers de gelegenheid krijgen om diepgaande relaties met de paarden aan te gaan en waardevolle inzichten op te doen in een ontspannen omgeving

Veilig


Bij onze workshops staat veiligheid voorop. We zorgen voor een professionele en goed begeleide omgeving, waarin deelnemers in alle rust kunnen werken met onze paarden. Het welzijn van mens en dier is onze prioriteit.

Wat klanten zeggen

De workshop over leiderschap en gedrag van paarden heeft me diepgaande inzichten gegeven in zowel mijn persoonlijk leiderschap als mijn begrip van menselijke relaties. De paarden, met hun gevoelige aard en intuïtie, dienden als spiegels voor mijn eigen gedrag en communicatiestijl. Het was verbazingwekkend om te zien hoe ze reageerden op mijn energie en lichaamstaal. Deze ervaring heeft mijn leiderschapsvaardigheden verbeterd en mijn begrip van authentiek leiderschap verdiept, wat ik zowel in mijn persoonlijke als professionele leven heb kunnen toepassen.

De kleinschalige workshop over paardenwelzijn was een onvergetelijke en transformerende ervaring. Deze workshop heeft niet alleen mijn kennis over paarden verbreed, maar ook mijn bewustzijn vergroot over het belang van zorgzaamheid en respect voor deze majestueuze wezens. Ik verliet de workshop met een dieper begrip van paardenwelzijn en een gevoel van dankbaarheid voor de kostbare band die we met deze dieren kunnen opbouwe

De workshop 'Waardig Afscheid voor Paard en Mens' was een buitengewone en emotioneel helende ervaring. Samen met mededeelnemers, werden we begeleid in een sfeer van begrip en steun. De workshop bood ons waardevolle handvatten en inzichten om onszelf, maar ook ons geliefde paard en hun kudde voor te bereiden op dat wat ooit komt. Nooit gedacht dat ik op deze manier met dit moeilijke onderwerp bezig kan zijn.


Wil je meer weten?