Wie is Josephine?

Mijn  naam is Josephine Woltman Elpers. Mijn liefde voor de natuur, creativiteit, doorzettings- en analysevermogen, ondernemerschap en hoogsensitiviteit  hebben er toe bijgedragen dat ik gedurende mijn privé- en werkleven vele transities heb meegemaakt of zelf heb veroorzaakt, bij mezelf, bij anderen en in de organisaties waar ik gewerkt heb/werk. Na langdurig in Duitsland te hebben gewoond en gewerkt, coach ik nu mensen uit zowel Nederland als Duitsland.


Ik ben een paardenvrouw pur sang. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door paarden. Ik rijd zelf endurance, train mijn paarden volgens de nieuwste inzichten, heb les gehad van bekende paardentrainers, doe veel aan grondwerk, ben equine-assisted coach en Classical dressage instructor & trainer.  Ik werk samen met mijn paarden op een harmonieuze manier. Ik maakt hierbij gebruik van verschillende trainingswijzen zodat alle dimensies van een paard worden ontwikkeld. Mijn paarden worden op een duurzame en diervriendelijke wijze gehouden, waarbij paarden hun natuurlijk gedrag kunnen uiten.


Eerder was ik professor in applied sciences (lector) op het gebied van dierenwelzijn en had diverse directie- en management functies in het onderwijs en bedrijfsleven. Momenteel werk ik als Cluster Clinical Director Paard, eindverantwoordelijk voor de paardenklinieken van IVC Evidensia. In trainings- en coachingssessies werk ik samen met de deelnemers en mijn drie Arabische volbloedpaarden: Ter Waele Hamir, Ter Waele Hadyr en Baila Timba.

De paarden


HAMIR
Hamir is een intelligente en liefdevolle 16-jarige Arabische volbloed ruin, met een zeer gevoelig karakter. Door zijn uitstraling, rust en gevoeligheid is hij erg goed in het spiegelen van mensen. Hij is een voorbeeld van een kalme passieve leider die leidt met vertrouwen, betrouwbaarheid, consistentie en de bereidheid om geen geweld te gebruiken. Afhankelijk van de situatie vindt hij het ook goed om zelf geleid te worden.

HADYR
Hadyr is een achtjarige nieuwsgierige en humoristische Arabische volbloedruin. Hij is een halfbroer van Hamir, omdat ze allebei afstammen van dezelfde moeder, Ter Waele Hamidah. Hij heeft echter niet alleen een heel andere persoonlijkheid, maar is ook een ander soort leider dan zijn halfbroer. Hadyr is een nieuwsgierige strateeg, die graag een relatie met de ander aangaat om samen dingen te ontdekken, en vooral om samen te eten.

TIMBA

Timba is een zachtaardige liefdevolle arabisch volbloed van Spaanse afkomst. Hij heeft een voorliefde voor contact, knuffelen en genegenheid. Timba heeft graag interactie met mensen, paarden en andere dieren. Hij is geduldig en tolerant en ondersteunt eenieder, die dat nodig heeft.

Verzorgers

Onze paardenmeisjes  en - vrouwen maken integraal deel uit van ons team! We hechten er veel belang aan dat ze de EQUI GUIDANCE-filosofie leren en natuurlijk in de praktijk brengen. Ze zijn nu al enkele jaren bij ons en elk van hen legt haar hart en ziel in de zorg voor onze geliefde viervoeters.

Katers

Het werk van onze gecastreerde katers Doc en Simba is om de muizenpopulatie op onze boerderij in toom te houden. In hun vrije tijd zorgen ze echter voor de nodige knuffels en knuffelsessies!

Locatie

Gelegen tussen de weilanden, de Veluwe en rivier de Ijssel met een adembenemend uitzicht op de paarden van Euiq Guidance en van een fokkerij

Locatie

Achterkant huis
Paddock
Poort rijbak
Rijbak
Voorkant huis
Buffet1
Buffet2
Buffet3
Buiten1
Buiten2
Coachkamer1
Coachkamer2
Keuken1
Keuken2

De boerderij

De EQUI GUIDANCE boerderij is gelegen op ongeveer 12 kilometer afstand van Zwolle, te midden van het schilderachtige landschap van het buitengebied van Wapenveld, tussen de majestueuze IJssel en het prachtige Veluwse bosgebied. Het terrein van Equi Guidance wordt omringd door weilanden en weidse bossen.

Het Equi Guidance domein omvat diverse weilanden, ruime paddocks, een luxe Eb- en Vloed rijbak, een open stalgedeelte, een schuur met boxen voor de paarden, een sfeervolle coachruimte, en een gezellig woonhuis. De paarden genieten als kudde hier van de vrijheid, want ze hebben 24 uur per dag de mogelijkheid om te fourageren, rond te dwalen, maar ook te schuilen in de nabijheid van het huis en de schuur.


Coachruimte

Onze coachruimte is een bijzondere plek op deze locatie. Voorzien van eigen sanitaire voorzieningen, een eigen keuken, airconditioning en een gezellige pelletkachel, bevindt deze ruimte zich in het hart van de boerderij, te midden van de weelderige weilanden, de eetplaats van de paarden en de paddocks, Vanuit hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de buitenbak en weiladen. Het voelt alsof je jezelf midden in de kudde paarden bevindt, omringd door hun serene aanwezigheid.


Wil je een meer gedetailleerd beeld krijgen van de boerderij, bekijk dan onze fotogalerie.


Wil je coachruimte of meerdere ruimtes met paarden of zonder paarden huren, dan kan dat:

Onze uitgangspunten

Kleinschalig


De locatie biedt een kleinschalige, goed georganiseerde setting met een prachtige natuurlijke omgeving, waarin een intieme en privésfeer heerst.

Veilig


De coachlocatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen, zowel voor mens als dier. De locatie biedt een veilige werkomgeving, waarbij prioriteit gegeven wordt aan het waarborgen  van welzijn van mens en dier.

Paardenwelzijn


De locatie hecht grote waarde aan het welzijn van de paarden en zorgt voor hun sociale behoeften, hun bewegings- en eetbehoeften. De paarden genieten als kudde van 24 uur per dag buiten zijn, hebben toegang tot diverse schuilmogelijkheden en kunnen te allen tijde ruwvoer tot zich nemen. Dit creëert een optimale omgeving voor de gezondheid en tevredenheid van de paarden.

Wil je meer weten?