Waardevol afscheid voor paard en mens

Tussen hoefslagen en hartslagen, een diepe connectie!

Boeken over transitie en afscheid


Ik beschrijf in mijn boeken ook transities: ze gaan over mijn zoeken naar verbinding en mijn ervaringen met paarden in het sterfproces van mens en dier. In vele culturen wordt de dood niet gezien als een einde, maar als een transitie; een overgang van een oude naar een nieuwe fase; een nieuw begin.

Ik heb twee boeken geschreven: beide boeken laten met indrukwekkende foto’s zien hoe een van beste vriendinnen omging met het afscheid van haar kindje, en haar afscheid van dit leven, terwijl ze tot op het laatste moment de regie over haar afscheids-, rouw- en sterfproces hield. Het andere boek laat zien hoe je het afscheids- en sterfproces van je lievelingsdier kan vormgeven.

 

Mijn ervaringen, mijn verhaal, zijn uiteindelijk slechts een manier om dat voelbaar te maken. De boeken zullen je raken, bemoedigen en veranderen in de manier waarop mensen en dieren die geen keuze hebben omgaan met het transitieproces. Als je zelf in een transitie proces zit van zoeken en groeien, kunnen deze boeken en de inzichten die ze je geven je begeleiden op je weg in jouw transitieproces

Een pluk paardenhaar: waardig afscheid voor paard, kudde en mens


Lees- en fotoboek "Een pluk paardenhaar: waardig afscheid voor paard, kudde en mens"

Pagina’s: 60

ISBN: 978-90-830807-3-4

Uitgever: Josephine Woltman Elpers

Jaar van uitgave:  2020, tweede druk 2022

 

Ik heb het boek zelf uitgegeven. Te verkrijgen direct via EQUI GUIDANCE : stuur een email naar info@equiguidance.com

 

Prijs 14,95 euro exclusief verzendkosten


Over het boek:

 

Elk leven is eindig, ook dat van een paard. In dit boek vertelt Josephine Woltman Elpers aan de hand van het overlijden van haar paard Pallas hoe je je kunt voorbereiden op het overlijden van je paard. Zij geeft je vanuit betrokken perspectief en met indrukwekkende foto’s handvatten hoe je het afscheid op je eigen manier vorm kunt geven. In detail wordt stil gestaan bij het afscheid van Pallas van zijn paarden- en mensenvrienden. Daarnaast geeft Josephine inzicht hoe je je als eigenaar geestelijk en praktisch kunt voorbereiden op de dood van je paard. Door deze voorbereiding kon Josephine tijdens het sterven van haar paard Pallas haar eigen gevoel ‘parkeren’ zolang Pallas haar nodig had om in vrede te kunnen gaan. Door het zo te beschrijven, is dit boek ook voor anderen die afscheid moeten nemen van hun lievelingsdier en in rouw verkeren, een mogelijkheid om het zo moeilijk benoembare toch te benoemen. Zodat er niet een diepe, geladen stilte ontstaat, maar er ruimte is voor alles wat er in die laatste periode en daarna mag zijn.

Afscheid van Lisan: de kracht van vriendschap


Lees- en fotoboek “afscheid van Lisan: de kracht van vriendschap”

Pagina’s: 258

ISBN: 978-94-6365-108-0

Uitgever: Elikser

Jaar van uitgave: 2018

 

Te verkrijgen direct via EQUI GUIDANCE : stuur een email naar info@equiguidance.com


Prijs 21,50 euro exclusief verzendkosten

Over het boek:

 

∞ ons afscheid heeft geen einde, maar draagt een volgende ontmoeting in zich ∞

In dit boek vertelt Josephine Woltman Elpers het verhaal van haar vriendschap met Lisan, die na eerst afscheid van haar dochtertje te hebben moeten nemen ook afscheid van het leven moest nemen. Het verhaal wordt verteld vanuit betrokken perspectief. Het perspectief van de vriendschap. Als vriendin kon Josephine haar eigen gevoel ‘parkeren’ zolang haar vriendin haar nodig had om haar wensen met betrekking tot de laatste periode in haar leven te benoemen en samen met anderen uit te voeren. Het doel van haar verhaal is om de lezer mee te nemen en te laten ervaren hoe het is om als vriendinnen afscheid te nemen van elkaar, waarbij de wensen, emoties en gevoelens van de stervende op de voorgrond staan. En door het zo te beschrijven is dit boek ook voor anderen, die in rouw verkeren, een mogelijkheid, om het zo moeilijk benoembare toch te benoemen. Zodat er niet een diepe, geladen stilte ontstaat, maar er ruimte is, voor alles wat er in die laatste periode mag zijn. Tevens laat dit boek zien hoe Lisan tot in de laatste momenten van haar leven de leiderschap over haar eigen leven behoudt.

Wil je een boek bestellen?