Aankomende ééndaagsen, workshops, trainingen & overige events

Voorlopig geen events

VOL

Workshop: Duurzame Voeding voor Paarden: Ecovriendelijk en Gezond


Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het bevorderen van de gezondheid van paarden door middel van duurzame voedingspraktijken. We bespreken hoe je de ecologische voetafdruk van paardenvoeding kunt verlagen en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van de dieren kunt optimaliseren. Deelnemers leren over voedingskeuzes, duurzame voedingsbronnen en praktische tips om een positieve impact te hebben op zowel het milieu als de paardengezondheid. Het doel is om bewustzijn te creëren en handvatten te bieden voor het implementeren van duurzame voedingsgewoonten in de dagelijkse verzorging van paarden.


Doelgroep: mensen met een eigen paard of eigen paarden en mensen die meer willen leren over de duurzame paardenhouderij


Aantal deelnemers: 30 deelnemers


Onderwerpen: Paardenwelzijn, natuurlijk paardengedrag, voeding, duurzame paardenhouderij, ecologische voetafdruk


Dit is een interactieve workshop, waarin we met elkaar kennis en ervaring uitwisselen

Tickets

Voor meer informatie of deelname, email ons

Wanneer

Dinsdag 28 november 2023 9-13U bij Aeres MBO in Barneveld

VOL

Horsemanship: grondwerk voor mensen met ervaring met paarden

Heb je zelf een eigen paard, of heb je ervaring met paarden en weinig ervaring met grondwerk en wil jij graag op een persoonlijke manier leren hoe je een paard leert gehoorzaam, met vertrouwen en gemotiveerd met jou als mens samen te werken?


Dan is deze ééndaagse training iets voor jou.


Doelgroep: mensen met geen eigen paard of/en weinig ervaring met grondwerk


Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6 deelnemers.


Extra individuele of gezamenlijke trainingssessies kunnen na de training georganiseerd worden. Dit hoeft niet.


Onderwerpen: Paardenwelzijn, natuurlijk paardengedrag, kuddegedrag, leiderschap, communicatie, samenwerken, basis trainingsprincipes, en basis grondwerkoefeningen


De korte theoriesessies vinden binnen plaats bij de houtskachel of buiten, als het weer het toelaat. De praktijk oefeningen doen we met eigen paarden van Equi Guidance. De praktijkoefeningen vinden buiten plaats in de luxe eb- en vloedbak.

Tickets

Voor meer informatie of deelname, email ons

Wanneer

Zondag 19 november 2023 11-17U op de locatie van Equi Guidance

VOL

Workshop: Je paard gezond, gaat door zijn mond

Samenvatting van de presentatie

Dierenartsen en dierenvoedingsdeskundigen zien in de praktijk een groeiend aantal voedingsgerelateerde problemen bij paarden in particulier bezit vanwege een verkeerd rantsoen. Een gebalanceerd rantsoen is essentieel voor de gezondheid en welzijn van het paard. Met name het belang van kwalitatief ruwvoer (weidegras, hooi, voordroogkuil) voor de gezondheid en het welzijn van het paard neemt toe bij zowel paardeneigenaren als ruwvoeraanbieders.


Een juiste match vinden tussen paard en ruwvoer is maatwerk en complex. Vaak ontbreekt het eigenaren, adviseurs en ruwvoeraanbieders aan voldoende kennis. Uit gesprekken blijkt dat paardeneigenaren en ruwvoeraanbieders behoefte hebben aan gedegen recente kennis, dierenartsen aan verdieping van kennis en bijscholing en hogescholen en hippische onderwijsinstellingen aan nieuw recent onderwijsmateriaal. Naast het belang van een goed rantsoen voor gezondheid en het welzijn van paarden is ook het verkleinen van de footprint in de paardenhouderij van belang. Productie en transport van ruwvoer zorgt jaarlijks voor een niet geringe CO2 uitstoot. Stimuleren van regionale vraag en aanbod van ruwvoer voor paarden kan de CO2 footprint verkleinen.


Dit project is geïnitieerd door Equi Guidance in samenwerking met Paardenarts.nl en Voedingsadvies Paard van Anneke Hallenbeek. Wij zijn reuze blij dat we samen met alle andere partners (zie foto) hierin samenwerken.  Met een ontwerpgerichte aanpak wordt in dit project de volgende onderzoeksvraag beantwoord: “Hoe kunnen we ruwvoeraanbod en -kwaliteit beter afstemmen op de behoefte van het paard om gezondheid en welzijn van paarden te verbeteren en de CO2 footprint te verlagen voor een duurzame paardenhouderij?”. Het beantwoorden van deze vraag zal resulteren in vernieuwende educatieve content, innovatieve technische tools en up-to-date trainingen, die in de praktijk de match tussen ruwvoeraanbod en vraag van particuliere paardenbezitters vergemakkelijken.

Boeking

Voor meer informatie of deelname, email ons

Wanneer

Zaterdag 18 november 2023 op

het Landelijk Congres Dierenhulpverlening van Stichting DierenLot met 1800 bezoekers

VOL

Ééndaagse voor echtparen

Deze ééndaagse is gericht op stellen die op zoek zijn naar oplossingen om hun relatie te verbeteren en daar een transitie in te maken


Ons doel is om jullie te ondersteunen bij het ontwikkelen van een beter begrip van elkaar en het verbeteren van jullie relatie.


Doelgroep: Echtparen of stellen


Aantal deelnemers: 3 echtparen/stellen, minimaal 4, maximaal 6 deelnemers. 

Boeking

Voor meer informatie of deelname, email ons

Wanneer

Zaterdag 11 november 2023 op de locatie van Equi Guidance

VOL

Coachings- en trainingsweek met het gezin en de paarden

Dit week programma is voor twee gezinnen die op zoek zijn naar ondersteuning om een meer harmonieuze en gelukkige leefomgeving en ouder-kind relaties te creëren in transities.


Ons doel is het bevorderen van een gelukkig en harmonieus gezin. We begeleiden je op dit pad en geven je deze week de nodige coachings en trainingen om je familierelaties te versterken.


Doelgroep: gezinnen


Aantal deelnemers: 2 gezinnen minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.


Extra individuele of gezamenlijke coach of trainingssessies kunnen na de training georganiseerd worden. Dit hoeft niet.


Gezamenlijk met  jouw gezin doe je:
•Activiteiten als gezin met de paarden
•Groepsactiviteiten als ouders en/of kinderen met de paarden
•Reflecties als ouders en/of kinderen
•Gemeenschappelijke reflecties met het gehele gezin


 De coachings en trainings doen we met eigen paarden van Equi Guidance. 

Tickets

Voor meer informatie of deelname, email ons

Wanneer

Zondag 29 oktober t/m zondag 5 november 2023 op de locatie van Equi Guidance

Workshop: paardenwelzijn op en rond de paardenkliniek

Equi Guidance, IVC Evidensia, de Paardenkliniek Wapenveld en Solleysel slaan de handen ineen om een informatieve workshop te organiseren over paardenwelzijn in de diergeneeskunde. Tijdens de workshop worden belangrijke aspecten van paardenwelzijn besproken, waaronder voeding, gezondheid en gedragsaspecten. De deelnemers zullen waardevolle inzichten verwerven en de nieuwste ontwikkelingen in dierenwelzijn ontdekken om de levenskwaliteit van paarden te verbeteren. A.d.v. de whitepaper van de KMNvD (Koninklijke Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) “Paardendierenarts en Paardenwelzijn” worden voorbeelden gegeven hoe de Paardenkliniek Wapenveld het welzijn van paarden, die behandeld worden door hun kliniek voor, tijdens en na de behandeling wordt geborgd. Na deze lezing worden diverse stellingen over de Paardendierenarts en Paardenwelzijn besproken. Dit initiatief onderstreept het belang van voortdurende educatie en samenwerking in de veterinaire wereld.

Tickets

Voor meer informatie of deelname, email ons

Wanneer

Dinsdag 24 oktober 19U bij de faculteit Diergeneeskunde, gedetailleerde info volgt

Wil je/willen jullie één op-maar-gemaakte coaching, training of workshop voor jou/jullie?