Horsemanship

Leren hoe je een paard op een diervriendelijke manier fysiek, mentaal en emotioneel kan trainen.

Mensen met ervaring met paarden     

Het bevorderen van een harmonieus en vertrouwensvol partnerschap tussen mens en paard


Voor wie?

ns aanbod is gericht op iedereen, van beginners tot gevorderde ruiters, paardeneigenaren of mensen met ervaring met paarden die hun vaardigheden en begrip van hun of een viervoeter willen ontwikkelen. Doelgroepen zijn: ruiters, amazones met of zonder eigen paard, paardenhouders, paardenverzorgers, bijrijders en anderen.Ons doel

Door onze training met één van onze paarden op de grond en coachings verbeter je je vaardigheden met de omgang van een getraind paard, welk je kan gebruiken om beter om te gaan met je eigen paard of een ander paard. Je krijg ook een beter begrip van het paard en zijn behoeften. We gaan verschillende oefeningen met de paarden doen, waarbij je leert de connectie met het paard te voelen. Dit zal helpen om een sterkere en meer respectvolle band op te bouwen met je of een viervoeter.Problemen en emoties

Paarden zijn gevoelige dieren die angst en onzekerheid kunnen voelen. Dit kan leiden tot gedragsproblemen zoals schrikken, bokken of bijten, waardoor angst en vertrouwenskwesties ontstaan. Paarden kunnen gedragsproblemen ontwikkelen, zoals trekken aan de lijn, niet stilstaan tijdens het opstijgen, weigeren te luisteren naar aanwijzingen. Als paarden geen respect tonen voor de ruiter of verzorger, kunnen ze proberen dominant te worden en grenzen te overschrijden. Mensen en paarden begrijpen elkaar op een andere manier. Het kan moeilijk zijn om effectief te communiceren. Paarden kunnen gedragsproblemen vertonen als gevolg van ziekte of blessures. Het herkennen van tekenen van ziekte, het beheren van blessures en het handhaven van de algehele gezondheid van het paard kunnen oplossingen bieden.

Deze uitdagingen met kunnen je of een paard leiden tot stress, angst, overweldiging, verdriet, boosheid en teleurstelling

Jullie transformatie

Door deel te nemen aan onze training met paarden op de grond en coachings zullen zowel jij als je paard groeien en zich ontwikkelen. Als ruiter, eigenaa, bijrijder of verzorger zul je groeien in je zelfvertrouwen en vermogen om met je paard te communiceren, wat je zelfvertrouwen en tevredenheid op alle gebieden van je leven kan vergroten. Tegelijkertijd zal je paard, door specifieke training en verbeterde communicatie met jou als mens, groeien in zelfvertrouwen, kalmte en prestaties. Er ontstaat een diepere band en wederzijds begrip gebaseerd op respect en vertrouwen.

Mogelijkheden

  • Eéndaagse training gezamen met vrijf andere deelnemers

  • Eén individuele training

  • Trainingsstraject bestaande uit 5 sessies


Mensen zonder ervaring met paarden     

Het bevorderen van een harmonieus en vertrouwensvol partnerschap tussen mens en paard

Voor wie?

Ons aanbod is gericht op iedereen zonder ervaring met paarden, die meer wil leren over paarden en begrip voor paarden willen ontwikkelen.

Ons doel

Door onze training met één van onze paarden op de grond en coachings verbeter  je je inzicht, kennis en kunde m.b.t. de behoeftes van een paard, zijn gedrag, welzijn en gezondheid en leer je vaardigheden met de veilige omgang van een getraind paard, waardoor het paard en jij elkaars’ partner worden.  We gaan verschillende interactieve oefeningen met en zonder de paarden doen, waarbij je leert op een veilige en respectvolle manier de connectie met het paard te voelen. Dit zal helpen om een sterkere en meer respectvolle band op te bouwen met een paard.

Wij geloven dat dit de sleutel is tot een succesvolle en bevredigende ervaring met paarden.

Problemen en emoties

Mensen die weinig tot geen ervaring hebben met paarden kunnen verschillende problemen tegenkomen wanneer ze in contact komen met deze dieren. Paarden zijn grote, krachtige en gevoelige wezens, en het is belangrijk om respectvol met hen om te gaan. Indien mensen paarden niet begrijpen, wordt er soms angst voor deze dieren ontwikkeld.

Jullie transformatie

Door deel te nemen aan onze training met paarden op de grond en coachings zal je groeien in je zelfvertrouwen en vermogen om met een paard te communiceren, wat je zelfvertrouwen en tevredenheid op alle gebieden van je leven kan vergroten.
Mogelijkheden

  • Eéndaagse training gezamen met vrijf andere deelnemers

  • Eén individuele training

  • Trainingsstraject bestaande uit 5 sessies

Voordelen

Vertrouwen met het paard opbouwen


Grondwerk is een waardevolle activiteit voor zowel mensen met paardenervaring als voor degenen zonder eerdere ervaring met paarden. Grondwerk biedt ervaren ruiters de kans om hun observatie- en leiderschapsvaardigheden te verfijnen en te verbeteren. Het kan helpen bij het ontwikkelen van een dieper begrip van paarden en hun gedrag.

Kleinschalig


Horsemanship-trainings bij ons zijn kleinschalig en persoonlijk. We bieden individuele aandacht en zorg, zodat elke deelnemer een diepgaande verbinding kan ervaren met onze speciaal getrainde paarden.

Veilig


Bij onze horsemanship-trainings staat veiligheid voorop. We zorgen voor een professionele en goed begeleide omgeving, waarin deelnemers in alle rust kunnen werken met onze paarden. Het welzijn van mens en dier is onze prioriteit.

Wat klanten zeggen

Grondwerk met paarden heeft mij een unieke kans geboden om op een leuke manier te werken aan mijn communicatie- en leiderschapsvaardigheden.

De interactie met de paarden van Equi Guidance heeft me geholpen om de subtiele signalen en lichaamstaal van paarden beter te begrijpen. Het was fascinerend om te zien hoe de paarden reageerden op mijn bewegingen en aanwijzingen tijdens het grondwerk. Dit inzicht heeft me geholpen om effectiever met mijn eigen paarden te communiceren en hen beter te begrijpen.

Een van de meest opvallende aspecten van deze ervaring was hoe grondwerk heeft bijgedragen aan de opbouw van vertrouwen tussen  paarden en mij. Hiervoor was ik best wel bang voor paarden.


Wil je meer weten?