EQUI GUIDANCE Leadership:
               Human & Horse coaching en training

 

Mijn naam is Josephine Woltman Elpers, geboren in 1974. Anderen beschrijven me als een analytisch mens met een sterk ontwikkeld gevoel voor verbinding en organiserend vermogen, kritisch, met gevoel voor humor, maar vooral iedereen in zijn waarde laten.

Ik heb in verschillende landen gewoond en gewerkt, zowel in de industrie als in het onderwijs, de laatste 16 jaar in leidinggevende functies in multinationals, grote en kleine (publieke) organisaties. De laatste zes jaar ben ik directeur in het hoger beroepsonderwijs, en sinds 1 januari 2019 werk ik als domein directeur Food & Dairy bij de meeste duurzame hogeschool van Nederland: Hogeschool van Hall Larenstein. In mijn (werk)leven volg ik mijn hart, en wil ten allertijde  een persoonlijke, uitdagende en flexibele leeromgeving voor eenieder creeëren. Om mijzelf scherp te houden op bestuurlijk niveau, ben ik actief als lid in de Raad van Toezicht van MarketingOost. Daarnaast wil ik ook op de werkvloer staan, anderen helpen en mijn onderwijsvaardigheden in de statistiek blijven uitdagen. Dus ik werk af en toe in de avonduren als universitair gastdocent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Om mezelf goed in balans te houden, ben ik in mijn vrije tijd hobbyboerin aan eigen huis en ben vaak als enduranceruiter uren in het bos te vinden. 


Ik ben gevormd door mijn familie, vrienden, intensieve levens- en werk rvaring, door leermeesters, spirituele en wetenschappelijke inzichten. Graag deel ik mijn ervaringen persoonlijk met je. Ik gebruik deze ervaringen in het trainen en coachen van anderen.  En dat doe ik, omdat ik daar plezier in heb om samen verder te groeien. Hobbymatig houd ik me verder bezig met gezonde voeding voor paard en mens, hoefverzorging, natural horsemanship, endurance, trektochten, boeken schrijven en wat de natuur ons zo al te bieden heeft.
Ik coach en train mensen met en op paarden voor mijn plezier. 

Ik heb daarvoor het een en ander geleerd door eigen ervaringen , de twee-jarige opleiding als EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) coach Level 1 en 2 aan het Educatief Centrum "de Keulseweg" (keulseweg.nl), de Horsedream Corporate Approach train-de-trainer opleiding van EAHAE (European Association for Horse Assisted Education, nl.eaha.org) voor het internationaal coachen van organisaties met behulp van paarden. Daarnaast ben ik basic classical dressage trainer & rij-instructeur, behaald bij de NCSAH ( Neo-Classical School for the Art of Horsemanship, ncsah.nl/). 


Reeds meer dan 35 jaar werk ik met paarden, begonnen als tiener op een manege en sinds 15 jaar bezit ik mijn eigen paarden. Zij zijn naast vele anderen mijn grote leermeesters. Zowel door de omgang met (mijn) paarden, met andere mensen, als mijn levens- en werkervaring, en wetenschappelijke inzichten geven mij continue de uitdaging om de juiste (situationele) balans te zoeken en te houden door (nog te leren) lichamelijke, cognitieve, sociale, emotionele en spirituele kennis en vaardigheden. Ook ken ik hierin mijn eigen grenzen en werk met andere deskundigen op verschillende gebieden.


De EQUI GUIDANCE paarden 

Mijn paarden Hamir en Hadyr leven bij mij aan huis en worden op een natuurlijke wijze gehouden. Dat betekent dat ze 24 uur per dag op verschillende bodems zich rondom het huis kunnen bewegen, sociaal contact met soortgenoten hebben en onbeperkt toegang hebben tot ruwvoer (gras en hooi). Ik ken hun persoonlijkheden, talenten, trauma’s en dingen waarin ze plezier hebben. Ze staan elke dag in contact met mensen, zijn volledig gesocialiseerd en hebben daarom ook innerlijke & uiterlijke rust. 


Hamir (Ter Waele Hamir, terwaele.nl) is een intelligente en liefdevolle 12-jarige Volbloed-arabier-ruin met een zeer gevoelig karakter. Door zijn uitstraling, rust en sensitiviteit  kan hij mensen bijzonder goed reflecteren. Hamir is een voorbeeld van een rustige passieve leider, die met een zelfverzekerdheid, betrouwbaarheid, consequentheid en de bereidheid geen geweld te gebruiken anderen kan leiden, maar het soms het ook prima vindt om zelf geleid te worden, afhankelijk van de situatie. 
Hadyr (Ter waele Hadyr, terwaele.nl) is  een nieuwsgierige en humoristische volbloed arabier-ruin van bijna 5 jaar oud. Hadyr is een half-broer van Hamir en beiden hebben dezelfde moeder: Ter Waele Hamidah. Echter Hadyr is een ander soort leider dan Hamir. Hadyr is een nieuwsgierige strategische netwerker, die graag meteen met de ander de relatie aangaat om gezamenlijk dingen te ontdekken.