Equi Guidance

Didactics & Insights in natural leader- and horsemanship

 

Wie ben ik? En de paarden?

 

Mijn naam is Josephine Woltman Elpers, 44 jaar oud. Ik beschrijf mezelf als een dwarsdenkende en friskijkende verbinder van mensen en/of paarden. Ik geloof in vertrouwen geven en nemen, ervaringsgericht leren en met elkaar groeien, waardoor anderen weer kunnen groeien.

Ik werk fulltime als directeur bij de Christelijke Hogeschool Windesheim, een leuke diverse baan. Mijn hart ligt bij het onderwijs en graag wil ik samen met mijn teams een persoonlijke, uitdagende en flexibele leeromgeving voor eenieder creeëren. Ik ben actief als lid in de Raad van Toezicht van MarketingOost. Omdat ik ook met voeten in de klei sta en tevens van cijfers houd, geef ik zelf ook les aan volwassenen in marktonderzoek en statistiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Om mezelf goed in balans te houden, ben ik mijn vrije tijd hobbyboerin aan eigen huis en ben vaak als enduranceruiter uren in het bos te vinden. Eerder heb ik diverse banen in het onderwijs gehad van docent tot leidinggevende, was afdelingsleider bij een grote multinational in Duitsland en ik heb de wereld rondgereisd. Wil je meer over mij weten, dan kan je graag een kijkje nemen op Linkedin

Ik ben gevormd door mijn familie, vrienden, intensieve levens- en werk ervaring, door leermeesters en spirituele inzichten. Graag deel ik mijn ervaringen persoonlijk met je. Ik gebruik deze ervaringen in het trainen en coachen van anderen.  En dat doe ik, omdat ik daar plezier in heb om samen verder te groeien. Hobbymatig houd ik me verder bezig met gezonde voeding voor paard en mens, hoefverzorging, natural horsemanship, endurance, trektochten, en wat de natuur ons zo al te bieden heeft.

Ik coach en train mensen met en op paarden voor mijn plezier. Ik heb daarvoor het een en ander geleerd door eigen ervaringen , de twee-jarige opleiding als EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) coach Level 1 en 2 aan het Educatief Centrum "de Keulseweg" (keulseweg.nl). Tevens heb ik de Horsedream Corporate Approach train-de-trainer opleiding van EAHAE (European Association for Horse Assisted Education, nl.eaha.org) afgerond voor het internationaal coachen van organisaties met behulp van paarden. Daarnaast ben ik nu bezig met de hippische beroepsopleiding NCSAH ( Neo-Classical School for the Art of Horsemanship, http://www.ncsah.nl/).

Reeds meer dan 35 jaar werk ik met paarden, begonnen als tiener op een manege en sinds 15 jaar bezit ik mijn eigen paarden. Zij zijn mijn grootste leermeesters. Zij leren mij dagelijks wat goed leiderschap betekent: vertrouwen, jezelf begrijpen, elkaar begrijpen, bij jezelf blijven, authentiek zijn, geduld, samenwerken, duidelijk zijn, consequent en consistent zijn, verantwoordelijkheid nemen, voor elkaar zorgen, dichtbij de natuur blijven, emotioneel en sociaal intelligent zijn, etcetera. 

Wil je meer weten over mijn persoonlijke ervaring met betrekking tot begeleiding van zieken/stervenden, dan verwijs ik je naar de volgende link.

 

De paarden

Mijn paarden Hamir en Aaike leven bij mij aan huis en worden op een natuurlijke wijze gehouden. Ze zijn volledig gesocialiseerd en hebben daarom ook innerlijke en uiterlijke rust. Hadyr het veulen groeit nu op bij Elsanne Arabians (elssanne-arabians.com) in Frankrijk in een kudde paarden, zodat hij zich lichamelijk goed kan ontwikkelen in de heuvels en goed sociaal natuurlijk gedrag van zijn soortgenoten leert.  

Hamir (Ter Waele Hamir, terwaele.nl) is een speelse en liefdevolle Arabieren-ruin met een zeer gevoelig karakter. Hij is 11 jaar oud. Door zijn sensiviteit kan hij mensen bijzonder goed reflecteren. Hamir is zeer down-to-earth en leergierig. Hij vindt het heerlijk om dingen uit te proberen en grenzen op te zoeken. 

 

 

 

 

Aaike van Jagershof is een nieuwsgierige en humoristische Arabo-Fries ruin van 10 jaar oud. Als er iets (nieuws) gaat gebeuren, is Aaike er ook altijd meteen bij. Aaike houdt van dingen ontdekken, onderzoeken en uitproberen. Soms is hij een echte boef. Aaike geeft zeer direct en eerlijke feedback. Hij laat onmiddellijk zien wat iets met hem doet.

 

 

Hadyr (ook Hadi genoemd, Ter waele Hadyr, terwaele.nl) een Arabieren-hengst van bijna 3 jaar oud. Hadi is een half-broer van Hamir en beiden hebben dezelfde moeder: Ter Waele Hamidah. Hadi is een zeer intelligent paard, die snel leert en graag contact met mensen zoekt. Hij neemt mensen graag mee op zijn ontdekkingsreis.