Equi Guidance

Insights into Leadership

NEWS: Modules in natuurlijk leiderschap

Module 1: “zelf daadkrachtig zijn” op Zaterdag 9 Juli 2016

EQUI GUIDANCE biedt in 2016/17 acht modules van één dag rondom natuurlijk leiderschap met paarden aan. Deze modules kunnen los of in gezamenlijkheid (10 % korting!) worden gevolgd. EQUI GUIDANCE baseert zich op een ervaringsgerichte, natuurlijke en opbouwende werkwijze. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

De doelstelling van deze modules is situaties rondom het thema van de module, die je als (aanstaande) leidinggevende op de werkvloer hebt met paarden te ervaren. Je ervaringen gaan we direct in de module terugbrengen naar de realistische werkvloer, zodat je jouw eigen ervaringen direct kan gaan inzetten.

WAAROM: De voornaamste kracht van goed authentiek leiderschap vindt plaats door contact, empathie en uitwisseling. De manier, zoals je anderen benadert, bepaalt de effectiviteit van je leiderschap. Met oppervlakkige contacten bereik je weinig. Natuurlijk leiderschap via coaching met paarden laat zien dat organisaties met leiders, die authentiek zijn en empathie hebben succesvol zijn.

WIE: (aanstaande) leidinggevenden. Er kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Je coach en docent is Josephine. Zij heeft ervaring als leidinggevende in het bedrijfsleven en de publieke sector. Momenteel is ze directielid bij het domein Business, Media & Recht van de hogeschool Windesheim. Daarnaast heeft ze jarenlang ervaring als docent en doceert ze momenteel bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.  

WAT bij module 1 “Zelf daadkrachtig zijn”: Een leider is niet bang om initiatief te nemen. Hij/zij staat niet te treuzelen en af te wachten om te zien wat de anderen doen...  Nee, hij/zij neemt beslissingen en behoudt zijn/haar focus. Dit kan je goed ervaren door je daadkrachtigheid te laten spiegelen door paarden.

WANNEER: Zaterdag 9 Juli 2016 11-17U, inclusief lunch en borrel.

HOE: Elke module besteedt specifieke aandacht aan een centraal thema rondom natuurlijk leiderschap. Er zal kort worden ingegaan op de theorie, en daarna ga je rondom de thema’s aan de slag met de paarden om dit thema in de praktijk te ervaren.

WAAR: locatie van EQUI GUIDANCE in Wapenveld. Alles op de locatie van EQUI GUIDANCE draait om natuur en vitaliteit, privé en rust, en dichtbij jezelf & anderen zijn.

PAARDEN: We werken met de EQUI GUIDANCE paarden. Ze leven 24 uur per dag in groepsverband en zijn volledige gesocialiseerd.

KOSTEN: 105 euro (incl. BTW) per module, inclusief een lekkere lunch en een borrel met eenvoudige borrelsnacks. Deelname geld zal tenminste één week voor de datum van de module op de rekening van EQUI GUIDANCE moeten staan. Afzeggen is tot één week voor de module mogelijk. Indien je niet kan deelnemen, kan je deelnemen aan een volgende module.

INSCHRIJVEN: schrijf je in voor de module door een email te sturen naar info@equiguidance.com . Graag je motivatie voor deelname aan de module “Zelf daadkrachtig zijn” kort aangeven.

Tot dan!