Equi Guidance

Didactics & Insights in natural leader- and horsemanship

 Waarom paarden?

Paarden zijn prachtige dieren, van wie we veel kunnen leren, ook over onszelf. Paarden leven in het hier en nu. Ze zijn sociale kuddedieren en voor hun overleving afhankelijk van de groep. Zij letten daarom scherp op elkaars signalen. Op het moment dat mens en paard(en) met elkaar gaan samenwerken vormen beiden een nieuwe kudde met eigen regels. Paarden spiegelen wat de menselijke lichaamstaal hun vertelt, helemaal als je op het paard zit. Hun reacties geven veel informatie, maken mensen bewust van hun emoties, gedachten en gedrag en motiveren tot verandering.

Je doet samen met mij oefeningen met of op het paard. Uit de reacties van het paard is direct te zien wat de gevolgen van je handelingen met of op het paard zijn. Dat motiveert je om van te leren en gedrag te veranderingen. Je kan het geleerde meteen uitproberen en je krijgt direct feedback van paard. Dat is toch een prachtige leerervaring!

Bij het werken met paarden leer je niet alleen met je verstand maar ook met je gevoel en lichaam. Ervaring met paarden is niet nodig. Dat kan ieder leren en ervaren.

 

Natuurlijk Leiderschap en paarden

De voornaamste kracht van goed authentiek leiderschap vindt plaats door contact, empathie en uitwisseling. De manier, zoals je anderen benadert, bepaalt de effectiviteit van je leiderschap. Met oppervlakkige contacten bereik je weinig. Leiderschap via het werken met paarden laat zien dat organisaties met leiders, die authentiek zijn en empathie hebben succesvol zijn. Bij EQUI GUIDANCE krijgen volwassenen en kinderen meer instrumenten om beschouwender te worden en om naar mensen en concepten te kijken en ongewoon gedrag bij jezelf en anderen begrijpelijker te maken en te veranderen. In de EQUI GUIDANCE training komen je kwaliteiten als leider duidelijk naar voren. Bent je ook bewust van je eigen leiderschapskwaliteiten- en stijlen? Ieder is namelijk een leider.