Equi Guidance

Didactics & Insights in natural leader- and horsemanship

Aanbod

 

EQUI GUIDANCE DIDACTICS

Heb je altijd al op een paard willen zitten en willen leren rijden? Ben je geïnteresseerd in waarom en hoe een paard reageert en zich gedraagt? Voel je je niet zo thuis op een manege en in een groeples? Vind je les in een privésfeer aangenamer en wil je juist persoonlijke aandacht? Of ben je een beetje angstig? Of  wil je het paardrijden gewoon (weer) uitproberen in een veilige persoonlijke omgeving? Vind je het belangrijk niet alleen op, maar ook met het paard te leren?

Is jouw antwoord op één of meerdere bovenstaande vragen een ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

EQUI GUIDANCE DIDACTICS biedt training van volwassenen en kinderen aan in: 

  • natural horsemanship
  • paardrijden op de natuurlijke manier

Het werkt als volgt:

Natural Horsemanship

Ik geef één uur les aan 2 volwassenen/kinderen tegelijkertijd, of een half uur les aan één volwassene/kind. Bij natural Horsemanship gaan we aan de slag met het observeren van het gedrag van paarden, de verzorging van het paard en alles erom heen. Ook ondernemen we activiteiten met het paard, maar altijd naast het paard.

Paardrijden op de natuurlijke manier  

Ik geef anderhalf uur les aan 2 volwassenen/kinderen tegelijkertijd, of één uur les aan één volwassene/kind. Binnen dit uur/1,5 uur krijg je een half uur les op het paard, en een half tot heel uur les in de verzorging, zadelen en dergelijke, al het andere van en rondom het paard. We rijden afwisselend in de buitenbak, maar ook buiten op wegen en in het bos op een veilige manier, afhankelijk van je vaardigheden.

Omdat ik fulltime werk, geef ik les in de avond uren of in het weekend.  Dit geeft jou of jouw kind ook flexibiliteit.

 

EQUI GUIDANCE INSIGHTS

Heb je wel eens moeite om anderen te motiveren, dat te doen wat de organisatie nodig heeft? Wil je nog meer halen uit je team? Wil je nog beter kunnen samenwerken? Vraag je je zelf soms af wat je impliciet uitstraalt op anderen? Of heb je gewoon moeite om leiding te geven? Heb je moeite met je eigen leidinggevende? Waar zit jouw kracht in het leiding geven? Waar zit de kracht van de ander? Hoe zet je de kracht van eenieder in om een (nog) beter team te worden? Of heb je gewoon zin om coaching met paarden uit te proberen? Of wil je met elkaar een leuk personeelsuitje hebben?

Is jouw antwoord op één of meerdere bovenstaande vragen een ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

EQUI GUIDANCE INSIGHTS biedt coaching van individuele personen en/of hun teams aan:

  • Persoonlijke leiderschapsontwikkeling voor personen en teams
  • Coaching/training met paarden als onderdeel van trajecten bij andere coaches
  • Specifiek terminal life care: coaching van mensen die een dierbare zieke/stervende begeleiden of begeleid hebben, zie link

Het werkt als volgt:

Persoonlijke leiderschapsontwikkeling voor personen/teams

De coachsessies duren per keer één uur. Je doet samen met de coach oefeningen met het paard, alleen of met je team. Uit de reacties van het paard is direct te zien wat de gevolgen van je handelingen zijn. Dat motiveert je of je team tot verandering. Op de nieuwe gedragspatronen die je individueel of als team uitprobeert krijg je direct feedback.  In deze coachings komen je kwaliteiten als leider/team duidelijk naar voren en word je je bewust van je eigen leiderschaps(team)kwaliteiten- en stijlen.

 

Coaching/training met paarden als onderdeel van trajecten bij andere coaches

Indien nodig kan de Equine Assisted coaching ook worden verbonden door een reguliere coaching sessie (persoonlijk of telefonisch) door mij of een andere coach. Coaching/trainen met paarden kan ook deel uitmaken van een coachingstraject die je bij een andere coach volgt.

Omdat ik fulltime werk, geef ik coachings in de avond uren of in het weekend. Dit geeft jou ook flexibiliteit.

Specifiek terminal life care: coaching van mensen die een dierbare zieke/stervende begeleiden of begeleid hebben

Omdat deze soort coaching zich richt op een specifieke vraag, zie terminal life care en ga naar link.

 

EQUI GUIDANCE LOCATION

Ben je op zoek naar privésfeer in een knusse en persoonlijke omgeving? Ben je op zoek naar een locatie in de natuur? Wil je niet gestoord worden door anderen? Zoek je rust? Zoek je een omgeving, waar mensen dichtbij bij henzelf kunnen zijn? Zoek je niet een echte horeca faciliteit?

Is jouw antwoord op één of meerdere bovenstaande vragen een ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 EQUI GUIDANCE LOCATION biedt personen en organisaties de

  • Verhuur van locatie met of zonder coaching/training met paarden

De buitenlocatie van EQUI GUIDANCE biedt meerdere terrassen, een moestuin en een mooie tuin met bomen en een weids uitzicht op akkerlanden en paarden-weilanden aan alle kanten van de coachlocatie.

In de verte ziet u de Zwolse Bossen en de Veluwe. De binnen-locaties stralen een gezellige privésfeer uit. Er is een echte zitkamer met houts-kachel en een tafel waar maximaal 16 mensen aan kunnen zitten. De coachkamer biedt een knusse kamer, waar u gezellig met 2 tot 6 mensen kan zitten. Flipchart, beamer en scherm kunnen georganiseerd worden. Je kan de catering zelf verzorgen en dus gebruik maken van de aanwezige keuken. EQUI GUIDANCE biedt ook diverse cateringsmogelijkheden met aanbieders uit de omgeving van Wapenveld en Heerde. De locatie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (1 km loop afstand van de bus). Natuurlijk ben je als gecertificeerde paardencoach/trainer ook van harte welkom de locatie met paarden te huren. 

Omdat ik fulltime werk, zal ik niet altijd aanwezig zijn op de locatie, maar nemen anderen dit van mij over als je de locatie door de week huurt.

 

Tarieven

De tarieven zijn afhankelijk of je kiest voor EQUI GUIDANCE DIDACTICS, EQUI GUIDANCE INSIGHTS of EQUI GUIDANCE LOCATION. Tevens hangt dit af van jouw doelstellingen, wensen, de duur, en eventuele andere kosten. Op basis van deze onderdelen, maken we samen afspraken.