Equi Guidance

Insights into Leadership

 

Aanbod 

EQUI GUIDANCE biedt:

- Persoonlijke leiderschapsontwikkeling

- Teambuilding leiderschapsontwikkeling

- Training in natuurlijk leiderschap

- Coaching/training met paarden als onderdeel van trajecten bij andere coaches

- Verhuur van locatie met of zonder coaching/training met paarden

Persoonlijke leiderschapsontwikkeling:

De voornaamste kracht van natuurlijk leiderschap vindt plaats door contact, empathie en uitwisseling. Je doet samen met de coach oefeningen met het paard. Uit de reacties van het paard is direct te zien wat de gevolgen van je handelingen zijn. Dat motiveert je tot verandering. Op de nieuwe gedragspatronen die je uitprobeert krijg je direct feedback.   In deze coachings komen je kwaliteiten als leider duidelijk naar voren en word je je bewust van je eigen leiderschapskwaliteiten- en stijlen. Een coachsessie duurt 60 minuten. Indien nodig kan de Equine Assisted coaching ook worden verbonden door een reguliere coaching sessie (persoonlijk of telefonisch). 

Teambuilding leiderschapsontwikkeling: 

Door coaching met paarden, kan je als team elkaars natuurlijke leiderschapskwaliteiten leren kennen en de onderlinge relatie versterken, in dienst van een gemeenschappelijk doel en energieke natuurlijke werksfeer.  Gedurende een dag(deel) doe je gezamenlijke oefeningen met het paard en ervaar je in verschillende situaties de energie en kracht van een gelijkgestemde aandacht bij het werken met paarden.

Training in natuurlijk leiderschap:

Naast coachings, bied ik lezingen en workshops aan die (aankomende) leiders en andere geïnteresseerden verdieping bieden in mijn manier van werken met het paard als natuurlijke leider. In mijn lezingen ga ik in op mijn eigen huidige ervaringen als directeur en manager in combinatie met leiderschap met paarden, afgestemd op jouw doelgroep. Daarnaast geef ik workshops waarin je individueel of in groepsverband door activiteiten met de paarden te doen alles leert over het oberveren van, communiceren en het samenwerken met paarden in een natuurlijke omgeving. Hierdoor krijg je meer inzicht over de kracht van het paard als natuurlijk leider.   Een lezing duurt één tot twee uur. Workshops duren één tot meerdere dagdelen, afhankelijk van de doelstellingen en doelgroep.

Coaching/training met paarden als onderdeel van trajecten bij andere coaches:

Je bent zelf coach of trainer. Je hebt je eigen klant(en), die jezelf coacht op eigen locatie of andere locaties. EQUI GUIDANCE biedt jou en jouw klanten de mogelijkheid één of meerdere sessies van jouw coachtraject samen te doen met de EQUI GUIDANCE paarden en coach. Jij als coach/trainer hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Jij als coach/trainer geeft ook aan welke doelen je met de coachsessie(s) met paarden wilt bereiken. De sessie met paarden vindt plaats op de locatie van EQUI GUIDANCE. Samen bereiden we de sessie voor en jij als coach/trainer blijft in de lead van het proces van jouw coachee(s). Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van het EQUI GUIDANCE netwerk van paardencoaches. Deze coaches werken op identieke wijze met de paarden als EQUI GUIDANCE doet.

Verhuur van locatie met of zonder coaching/training met paarden:

Je kan ook gebruik maken van de locatie van EQUI GUIDANCE zonder dat je sessies met paarden wil aanbieden.  De EQUI GUIDANCE locaties biedt natuur en vitaliteit, privé en rust, en een omgeving waar mensen dichtbij bij henzelf en anderen zijn. De buitenlocatie van EQUI GUIDANCE biedt meerdere terrassen, een moestuin en een mooie tuin met bomen en een weids uitzicht op akkerlanden en paarden-weilanden aan alle kanten van de coachlocatie. In de verte ziet u de Zwolse Bossen en de Veluwe. De binnen-locaties stralen een gezellige privésfeer uit. Er is een echte zitkamer met houts-kachel en een tafel waar maximaal 16 mensen aan kunnen zitten. De coachkamer biedt een knusse kamer, waar u gezellig met 2 tot 6 mensen kan zitten. Flipchart, beamer en scherm kunnen georganiseerd worden. Je kan de catering zelf verzorgen en dus gebruik maken van de aanwezige keuken. EQUI GUIDANCE biedt ook diverse cateringsmogelijkheden met aanbieders uit de omgeving van Wapenveld en Heerde. De locatie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (1 km loop afstand van de bus). Natuurlijk ben je als gecertificeerde paardencoach/trainer ook van harte welkom de locatie met paarden te huren.  

Tarieven

De tarieven zijn afhankelijk van de doelgroep, wensen, de duur, de locatie en eventuele reiskosten. Op basis van deze onderdelen, maak ik een offerte.

Locaties 

 

De coachings vinden plaats aan de

Wapenvelderkerkweg 18

8191 KL Wapenveld

 

Wij beschikken over een grote buitenbak en diverse gezellige besprekingsruimtes binnen. Tegen extra kosten, is het mogelijk uit te wijken naar een binnenbak 750m verderop. 

 

Samenwerking

Bij team coachings of specifieke doelstellingen werkt EQUI GUIDANCE samen met andere ervaren coaches, die met of zonder paard kunnen coachen. In mijn aanbod onderscheid ik situaties waar ik kan helpen en daar waar samenwerking nodig is. Hiervoor werk ik samen met een netwerk van deskundigen op verschillend gebieden.

EQUI GUIDANCE werkt intensief samen met Nathalie van Koesveld (puur-eac.nl). Nathalie biedt equine-assisted coaching/therapie en psychosociale begeleiding m.b.v. de CREF-Methode®. Zij werkt op de locatie van EQUI GUIDANCE.

Hieronder ziet u een aantal links van mensen met wie ik samenwerk.

Puur| EAC coachen met paarden, Nathalie van Koesveld: puur-eac.nl

Energiepraktijk Spectrum, Jakeline Ligtenberg Frommé: energiepraktijkspectrum.com

Landgoed Klein Giethmen, Virginie van Voorst tot Voorst: kleingiethem.nl

Daarnaast  werk ik samen met een aantal mensen om de EQUI GUIDANCE paarden een zo natuurlijk mogelijke omgeving, voeding, preventie van ziekten, genezing en training te bieden (op alphabetische volgorde):

cherokee.eu

de-eenhoorn.com/endurance.html

dierenarts-osteopaat.nl

dierenkliniekhattemwapenveld.nl/paarden/  (Mark van Manen)

elssanne-arabians.com

equischoen.com

fibra-paardenvoeders.nl

langwerden-veevoeders.nl

marstall.nl

nrsv.nl

paardenschoenen.nl

paddockmaker.nl

schaapskooiruiters.nl

wormtest.nl